7 اشتباه رایج استفاده از فر
در این مقاله درباره اشتباهات رایج در استفاده از انواع مدل فر مبله و توکار خواهیم پرداخت.
اگر شما به طور اصولی از فر آشپزخانه خود استفاده ننمایید
قطعا این وسیله بسیار کاربردی نقش دکوری پیدا خواهد نمود.
برای اینکه در آشپزیهای به مشکلات کمتری برخورد نمایید،
برخی از اشتباهات رایج را جمعآوری کردهایم..
1: گرم نکردن اصولی فر
مهم نیست شیرینی میخواهید بپزید یا پیتزا مهم این است که اگر ابتدا فر توکار – مبله را بهخوبی گرم نکنید،
یعنی به درجهی لازم برای پخت نرسیده باشد،
هنوز برای این کار خیلی زود است.
عادت کنید قبل از طبخ غذا فرتان را حداقل 10 تا 15 دقیقه گرم کنید
تا مطمئن شوید که غذا یکنواخت و کامل پخته میشود.
2: به اندازهی کافی فر را تمیز نمیکنید
حتما توجه فرمایید که تمیز کردن فر توکار باعث کارکرد مطلوبتر دستگاه در مدت زمان بالاتر را فراهم مینماید
مقداری مایع ظرفشویی، جوش شیرین و سرکه در تمیز کردن فرتان تأثیر بسزایی خواهد داشت.
مخلوطی از یک و نیم فنجان جوش شیرین، نیم فنجان مایع ظرفشویی و یک چهارم فنجان سرکه سفید را با استفاده از پارچهای تمیز روی سطوح داخلی فرِ خالی بمالید.
اجازه دهید به مدت یک شب مواد آنجا بماند و صبح با پارچهای مرطوب کل سطوح داخلی را تمیز کنید.
این کار را حداقل ماهی یک بار (یا در روزهای گرمی که چرخهی خودتنظیفیِ فر خانهتان را آن قدر گرم میکند که موجب سلب آرامش میشود) انجام دهید تا فرتان را تمیز و مطلوب نگه دارید.
3: مواد غذایی استفاده میکنید که خیلی سردند
مواد غذایی که میخواهید استفاده نمایید اگر یخ زده باشد حتما پخت را دچار اشکال مینماید
و میتواند چرخهی پخت را کند و خراب کند.
اگر در دستور پخت آمده است ترکیبات با «دمای اتاق» استفاده شوند،
مراقب باشید آنها را حداقل نیم ساعت قبل از پخت از یخچال بیرون بگذارید تا دمایشان متعادل شود.
4: سینی فر را چرب نمیکنید یا از پوششی روی آن استفاده نمیکنید
هیچ چیز بدتر از کیک و پیتزای بینقص پختهشدهای نیست که به سینی فر چسبیده است.
البته در فرهای سری جدید از لعاب های نچسب استفاده میگردد ولی همیشه مراقب باشید
قبل از اینکه ترکیبات را داخل سینی فر بریزید آن را با اسپریهای ضدچسبندگی، کره یا روغن چرب کنید
یا از فویلهای آلومینیومی یا کاغذ شیرینیپزی استفاده کنید تا برداشتن غذاهای پختهشده آسان شود،
مگر اینکه در دستورالعملش روش دیگری آمده باشد.
5: از زمانسنج فر توکار – مبله استفاده نمیکنید
با پاییدن غذا کار بهخوبی پیش نمیرود.
به محض اینکه غذا را داخل فر توکار – مبله میگذارید،
چه با زمانسنج فر، چه زمانسنج قابلحمل یا گوشی هوشمندتان زمان حداقلی پخت را تنظیم کنید.
بنابراین، هر اتفاقی بیفتد، میدانید که در نهایت خوراکیهای سوخته یا نپخته نخواهید داشت.
6: در زمان پخت، سینی فرتان را نمیچرخانید
اگر سینی در حال پخت را در داخل فر نمیچرخانید، کار اشتباهی انجام میدهید.
باور کنید یا نه، برخی از بخشهای فر توکار، بهخصوص جلو و بالای فر، از بقیه جاها داغتر میشود؛
بنابراین، اگر سینی را حداقل یک بار در طول فرآیند پخت از جلو به عقب (و از قفسه بالا به پایین) نچرخانید،
این احتمال وجود دارد که همه جای غذا به شکل یکنواخت پخته نشود.
البته در فر های توکار و مبله جدید فن تنظیم کننده درجه حرارتی قرار دارد
که هوای گرم را درون دستگاه میچرخاند ولی چرخاندن سینی در اکثر غذاها لازم میباشد.
7: درب فر را خیلی زیاد باز میکنید
هر بار که درب فر را برای کنترل پختهشدن غذایتان باز میکنید،
باعث میشوید هوای گرم خارج شود و دمای فر کاهش یابد.
نهتنها بازکردن زیاد درب فر فرآیند پخت را کند میکند،( مصرف انرژی را بالاتر میبرد)
بلکه به خاطر این حرکت ناگهانی، غذاهای تردتر ممکن است از هم بپاشد و فروبریزد.
لطفی در حق خود بکنید و از چراغ فر برای کنترل غذای در حال پخت استفاده کنید،
و اگر فرتان چراغ ندارد، تا زمان چرخاندن سینی منتظر بمانید.