فن کانوکشن چیست ؟

فن کانوکشن چیست ؟

فن کانوکشن چیست ؟

فن کانوکشن چیست ؟ در هنگام خرید فر توکار چه برقی و چه برقی گازی با یکسری اصطلاح مواجه خواهید شد

که یکی از آنها فن کاوکشن میباشد.

که این بخش در دستگاه بسیار مهم و تاثیر گذار خواهد بود.

در این مقاله سعی خواهیم نمود شما رو با این قطعه بیشتر آشنا نماییم.

مثال ساده برای آشنایی بیشتر با عملکرد convection برای ما روشن‌تر می‌شود،

یک روز سرد زمستان را در نظر بگیرید

که باد می‌ وزد در این شرایط ما سرما را بیشتر احساس میکنیم

نسبت به روزی دیگر که دما یکسان بوده و بادی نمی‌وزد.

این مثال مشابه پخت و پز با این فن است ( البته به صورت برعکس ).

در فر با ویژگی convection حرارت بیشتر شده

و همچنین گرما در تمام نقاط فر به طور یکنواخت پخش می‌شود.

 یکی از مهم ترین ویژگی های فرها برقی جدید مجهز بودن به کانوکشن می باشد.

این ویژگی کارایی این دستگاه را از مدل های قدیمی تر کاملا متمایز و خاص تر کرده است.

کانوکشن یک قابلیت است که آشنایی با آن میتواند

در طبخ بهتر انواع کیک و شیرینی  و مواد غذایی به شما کمک کند.

کانوکشن اصولا یک فن است

که این نوع سیستم  قابلیت های بیشتری نسبت به فر های معمولی برای پخت فراهم می کند.

و اصلی ترین وظیفه آن یکنواخت کردن دمای درون فرهای برقی هنگام پخت می باشد.

این قابلیت با انتقال یکنواخت گرما به مواد غذایی باعث می شود

تا زودتر پخته شود.

یکی دیگر از مزایای فرکانوکشن این است

که این سیستم باعث کاهش رطوبت داخل فر می‌شود

و به این ترتیب روی غذاها ترد و برشته می‌شود

و داخل آن نرم و آبدار باقی می‌ماند.

با استفاده از این مزیت می توانید انواع غذا و همچنین کیک را با بهترین کیفیت بپزید.

قابلیت کانوکشن در هنگام پختن کیک باعث مغز پخت شدن آن می گردد،

بدون اینکه دیواره های کیک خشک و یا برشته شود.

 

تفاوت کلی فر معمولی با فر کانوکشن 

اگرچه فر برقی معمولی با فر برقی کانوکشن دار در ظاهر تفاوتی ندارند.

ولی اگر نگاهی به داخل این دو نوع فر بیندازید

متوجه تفاوت‌ها خواهید شد.

فر های معمولی دارای دو المنت گرمایی است

که هوای داخل فر را گرم می‌کنند تا غذا بپزد.

از المنت پایین فر برای پخت غذا و کیک و از المنت گرمایی بالای فر برای گریل کردن استفاده می‌شود.

به همین دلیل در فرهای معمولی هرچه ظرف غذا به المنت گرمایی نزدیک‌تر باشد،

سریع‌ تر پخته  و گاهی  نیز روی آن خشک و وسط غذا خام میماند.

تنظیم دستور پخت :  

  چنانچه فر کانوکشن را تازه خریده‌اید

و قرار است یک غذای جدید را امتحان کنید،

بهتر است دستور پخت غذا را مجددا بررسی کنید.

مطمئن شوید که نیاز نیست زمان و دمای پخت را تغییر دهید.

و در ادامه

در بیشتر دستورهای پخت، زمان و دما

با فرهای معمولی گازی درج شده است.

ولی ممکن است در برخی از آن‌ها زمان و دما

برای فر کانوکشن هم گفته شده باشد.

قیل از شروع بکار مانند استفاده از فر معمولی،

فر کانوکشن‌دار را نیز باید گرم کنید.

مزیت این نوع فر در این است که زمان گرم شدن آن کمتر است

و سریع گرم می‌شود.

تنظیم دمای فر :

قانون بسیار مهم و ساده برای استفاده از عملکرد کانوکشن  در فر و آون توستر این است

که 25 درجه از دمای درج شده

از دستور پخت با فر معمولی کم کنید.

برای مثال اگر در طرز تهیه کیک گفته شده است

فربرقی تان را با دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید،

25 درجه کم کرده

و فر کانوکشن را با 300 درجه فارنهایت گرم کنید.

چرا وجود این فن در فر الزامی است :

 

1 – امکان پخت و پز سریع غذا فراهم می شود.

2 – با توجه به این که غذا سریع تر پخته می شود

لذا در مصرف انرژی هم صرفه جویی خواهد شد.

3 – کانوکشن در فر هم خواص غذا و هم طراوت و تازگی آن حفظ می گردد.

4 – هدایت یکنواخت گرما منجر می شود

که کل غذا همزمان گرم شده

و در نتیجه سوختگی در قسمت های غذا ایجاد نشود

5 – نبود کانوکشن در فر باعث می شود

که مدت زمان روشن بودن دستگاه بیشتر شده

و به مراتب طول عمر دستگاه کاهش خواهد یافت

6 – موادغذایی بهتر برشته می‌شوند،

در فرهای معمولی رطوبت مواد غذایی نمی‌تواند خارج شود

بنابراین هوای فر مرطوب شده

و برشته شدن مواد غذایی اغلب یا زمان زیادی می‌برد

یا به خوبی انجام نمی‌گیرد

اما هوای خشک و داغ این فن با حفظ رطوبت مواد غذایی سطح آن‌ها را در زمان کمتری کاملا برشته می‌کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.