اختراع اینه
اختراع اینه سرگذشت زندگی انسان ها پر از اختراعات کوچک و بزرگی است که با حل یکی ازسختی های پیش روی انسان های روی کره زمین و یا بهبودی یکی از ابعاد زندگی نقشی هر چند کوچک در پیشرفت و توسعه جامعه داشته است. این اختراعات و نوآوری ها از جمله اختراع آینه ، اختراع لامپ، اختراع چرخ و فولاد و… می باشد که این اختراعات ان چنان اثر گذاری زیادی داشته اند.
در این میان اختراعات و نوآوری هایی هم در جامعه وجود دارند که بسیار ساده و عادی به نظر می آیند. یک مثال ساده ای که میتوانیم در این باره بگوییم اختراع باتری است که این اختراع در انواع و ابعاد مختلفی تولید می شود و کارایی آن راه اندازی دستگاه های گوناگون است مانند ساعت، موبایل ،کنترل تلوزیون ، خودرو و… می باشد . ولی اختراعات دیگری هم وجود دارند که از نظر فنی بسیار ساده تر از باتری هستند اما به همان میزان و شدت شاید هم بیشتر در زندگی ما نقش دارند.
تاثیر اختراع اینه
می خواهیم زندگی عادی شما را به عنوان یک فرد عادی مورد بررسی قرار دهیم صبح که از خواب بیدار می شوید برای شستن دست و صورتتان به دستشویی می روید و اولین کاری که می کنید به محظ حضور در سرویس بهداشتی ظاهر خود را در اینه سرویس بهداشتی جدید تماشا می کنید.
با رویی خوش به بیرون از خانه می روید در این مرحله شما سوار اتومبیلتان می شوید و باز هم آینه ها هستند که رانندگی در طول مسیر را برایتان راحت و آسوده کرده اند خلاصه که این فرآیند تا شب ادامه دارد تا اینکه به خانه بازگردید.
در کنار استفاده عادی روزانه از آینه ها بسیاری از مشاغل هم با اینه سرو کار دارند از جمله مزون ها، آرایشگاه ها ، دندانپزشک هاو… آینه دندانپزشک و یا اتاق های پرو در مزون ها و فروشگاه های پوشاک از دیگر مثال هایی بود که می شد در این باره گفت.
اینه چه زمانی اختراع شد؟
مطابق با بررسیهایی که دکتر «جی انوخ» (Jay Enoch) در سال ۲۰۰۶ میلادی انجام داده است. مردم آناتولی (ترکیه امروز)، حدود ۸۰۰۰ سال پیش، اولین اینه های دستساز را با استفاده از شیشههای آتشفشانی (Obsidian) تولید کردند. بعدها، مردم بینالنهرین و مصر نیز، آینههای ساخته شده از مس جلا داده شده را بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، تولید و استفاده کردند. در نهایت، ۱۰۰۰ سال بعد، مردم بومی آمریکای مرکزی و جنوبی، شروع به ساخت آینه از سنگ جلا نمودند، در حالی که چینیها و هندیها، آینههایی از جنس برنز تولید میکردند.
بنا به روایت های مختلف اینه های شیشه ای ، به عنوان منشا. سر آغاز آینه های مدرن، از قرن نوزدهم میلادی سر چشمه گرفته اند. البته داستان هایی هم وجود دارند که در زمان های قبل تر هم آینه های شیشه ای وجود داشته اند. به دلیل اینکه یک نویسنده رومی ملقب به «پلینی الدر» (Pliny the Elder)، در دایرهالمعارف تاریخ طبیعی خود (Natural History). به اولین استفاده ها از آینه شیشه ای با روکش نقره یا طلا در اولین قرن قبل از میلاد مسیح اشاره می کند. با این حال به نظر می رسد که این آینه ها. به صورت عمومی مورد استفاده قرار نگرفته اند و مخترع آن ها هم مشخص نیست. با تمام این مورد ها آینه های شیشه ای با روکش نقره که امروز در سرتا سردنیا پیدا می شوند. اولین بار تقریبا 200 سال قبل در آلمان ابداع گردیده است.
در ادامه
در سال ۱۸۳۵ میلادی، یک شیمیدان آلمانی به نام «جوستوس ون لیبیگ» (Justus Von Liebig). فرآیندی برای پوشاندن یک طرف صفحات شیشهای با استفاده از لایه نازکی از نقره است. این تکنیک خلاقانه، به سرعت بهبود و مورد اقتباس دیگران قرار گرفت و عملاً امکان تولید انبوه آینه فراهم شد. یکی از نقاط عطف در مسیر توسعه آینهها، اختراع اینه دو طرفه (Two-way Mirror) است. این آینه که در ابتدا آینه شفاف یا پشت نما (Transparent Mirror) نیز خوانده میشد.
با همین نام در سیستم پتنت آمریکا به ثبت رسید و نخستین «US» پتنت مرتبط با آینهها را به خود اختصاص داد. درخواست مذکور، توسط «امیل بلوچ» (Emil Bloch) و در تاریخ ۲۶ سپتامبر سال ۱۹۰۲ میلادی به ثبت رسید . در نهایت در تاریخ ۱۷ فوریه سال ۱۹۰۳ میلادی، دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا. گواهی ثبت اختراعی به شماره «US 720877» را به آن اختصاص داد. که یک طرف را همانند آینه و طرف دیگر را شبیه به یک شیشه شفاف نشان میدهد.
کلام اخر
باید گفت که با پیشرفت فناوری و روند روز افزون دیجیتال سازی. کلید واژه هایی از جمله آینه های هوشمند Smart Mirror و اینه های مجازی Virtual Mirror. به خوبی مسیر حیکتی آینه های نسل جدید را نه تنها نهتنها بهعنوان یک عنصر معماری، بلکه در نقش یک ابزار فناورانه پیشرفته نشان میدهد. با واقعیت مجازی در صنعت آرایشگری است که امکان مشاهده حالت های مختلف آرایش مو را برای کاربر فراهم می سازد. مشتری با بررسی این حالات در آینه مخصوص مدل مورد نظر خود را انتخاب می کند.
مطالب دیگر اینه را در سایت ما بخونید.